Днес не можем да си представим живота си без мобилни устройства. В днешно време трафикът от мобилни устроства понякога надвишава този от настолни компютри. От тази гледна точка е важно да изберем какво е по-подходящо за нашия сайт. 

Какво представлява адаптивният дизайн?

Адаптивният дизайн включва създаването на единен гъвкав шаблон на сайта, който да може да се отваря на почти всички устройства. При този подход, уеб страницата се адаптира към всеки размер на екрана, като същевременно се поддържа перфектна визия. Съдържанието на сайта ви се променя динамично при увеличаване или намаляване на размера на прозореца на браузъра.

Адаптивният дизайн / мобилната версия на сайта са важни

Изработката на мобилна версия или адаптивният дизайн на сайта е от съществено значение както за потребителите, така и за търсачки като google и bing, които ви позиционират по-добре, ако имате мобилна версия/адаптивен дизайн на сайта.

При адаптивното оформяне цялата структура на сайта се нагажда автоматично към различните ширини на екрана.

Адаптивният дизайн обхваща всички различни устройства за достъп до Интернет - не само телефони и таблети, но и конзоли за игри и др.


Препоръките на Google

Google горещо препоръчва да се използва именно адаптивен дизайн при изработката на сайтове. Потребителите на търсачката трябва да получават цялото съдържание на сайта и то в правилната форма, без значение какво устройство за достъп до Интернет използват. Затова сайтове с отзивчив дизайн ще бъдт поставени на по-високи позиции в Mobile Search.

Повишаване на посещаемостта и приходите при използване на адаптивен дизайн

Сайтове, които използват адаптивна версия, увеличават  в пъти импресиите и посещаемостта си сред потребителите на мобилни устройства, което води до увеличаване на продажбите на стоки и услуги чрез Интернет.

Фактите са достатъчно красноречиви и са в ползва на адаптивния дизайн.