Мит ли е възможността да се създаде безплатен сайт? И защо?


Всичко е колкото просто, толкова и сложно, в крайна сметка, когато някой ви предлага пакет за Безплатна изработка на сайт, която включва:
1) Безплатен хостинг
2) Безплатен шаблон
3) Безплатен Сайт до 3 страници
4)Безплатна форма за запитване
5) Безплатна смяна на лого, фон, хедър
и т.н.
И след това добавя:


6)  Безплатен УНИКАЛЕН домейн - НЯМА (предлага ви се поддомейн от сорта на primer.alo.bg.,  а не собствен уникален домейн от сорта на www. moidomein.com)
7) Без реклами -НЕ
8) Пощенска кутия - НЯМА
8) Регистрация на потребители -НЯМА
9) Брой продукти(каталог) - НЯМА
10) Онлайн продажби - НЯМА
11) Система за коментари - НЯМА
12) Индивидуални цветове - НЯМА
10) Професионална помощ - НЯМА
11) Обучение за работа с уеб сайта - НЯМА
12) Индивидуална консултация за оптимално развитие на сайта - НЯМА
 
То ПРЕЦЕНЕТЕ ДОБРЕ ДАЛИ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СИ ПРАВИТЕ БЕЗПЛАТЕН САЙТ. Защо?
Защото в един момент БЕЗПЛАТНОТО МОЖЕ ДА ВИ ИЗЛЕЗЕ СКЪПО. БЕЗПЛАТНИТЕ САЙТОВЕ НЕ СА ЗА СЕРИОЗНИ ФИРМИ, А ЗА АМАТЬОРИ И ДЕЦА, КОИТО ИМАТ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ЗА ПИЛЕЕНЕ. НО НЕ САМО. ЕТО ОЩЕ НЯКОИ НЕМАЛОВАЖНИ МИНУСИ:
 
1) Уникалният домейн представя марка и фирма. Ако нямате уникален домейн,  а просто поддомейн на някакъв си сайт пр. .alo.bg, то губите своята идентичност, което е несериозно, особено, ако сте сериозна фирма с реноме или поне смятате да бъдете такава.
2) След като домейнът ви не е уникален, трудно може да се направи добра Сео оптимизация на сайта за търсачки, защото подобни поддомейни не могат да се регистрират в директории и каталози.
2) Щом е безплатен сайтът ви, то той обикновено се ползва като безплатна площадка за реклами т.е. трябва да се примирите с идеята, че вашият сайт не е съвсем ваш, защото по всяко време и навсякъде в контента или в отделните блокове може да се появи досадна реклама, която е качена от хостерите, които ви предлагат безлатния сайт. И най-важното, няма как да я махнете, защото ще спрат сайта ви. Такива са правилата.
3) Нямате уникална пощенска кутия.
4) Нямате опция да сменяте цветовете на темплейта, който са ви качили, което не е добре за фирмената ви идентичност и влияе зле на вашето реноме като фирма.
4) Не можете да позволите на потребители да се регистрират, ако има нужда, като например в интернет магазините.
5) Нямате опция за качване на продукти и да продавате онлайн, липсва количка.
6) Няма опция за коментари, ако искате да направите блог към сайта или самият сайт да бъде тип блог.
7) Няма опция за професионална помощ от хостери или уеб мастери т.е. ако сайта се бъгне, сори, правете си го наново. Ами доста време ще си загубите, ако трябва постоянно да си правите нов сайт. А ЗАГУБАТА НА ВРЕМЕ Е ЗАГУБА НА ПАРИ.
8) Нямате опция даже за обучение за работа с уеб сайта т.е. ако се справите сами 'Ок, ако не плащайте и ще ви помогнем.
9) Нямате и консултация за развитието на сайта т.е. как да се въведат метаописанието и метатаговете, за да се направи вътрешната оптимизация на сайта, така че да се разпознае от търсачките като Google, Bing, Yahoo. А ако търсачките не го разпознаят и намерят в Интернет пространстово, ТО ЗА КАКВО ВИ Е ТАКЪВ САЙТ?!
 
С две думи, БЕЗПЛАТНОТО НИКОГА НЕ ИЗЛИЗА БЕЗПЛАТНО, А ОСОБЕНО ОНОВА, КОЕТО Е СЪВСЕМ БЕЗПЛАТНО.
Така че горещо ви съветвам да си помислите добре преди предприемете някакви дейстия по изработката на сайт. Сайтът в днешно време, не е просто текст и снимки в Интернет пространството, а БИЗНЕС, който се гради с години и ИМИДЖ НА ФИРМАТА.