Ето и обобщение на някои от преходите, които се случват:
 

Основна задача Стара школа Нова школа
Заглавни тагове [Title Tags] Основна ключова дума за страницата, повторена множество пъти в няколко варианта Основна ключова дума на страницата. Привличане на кликове.
Тагове на заглавия [Heading Tags] Слагане на H1 таг, който е съвсем малко по-различен от заглавния таг. Привличане на посетителя да прочете останалата част от страницата.
Основна част на текста [Body Copy] Дайте на автора списък с ключови думи, които да използва за страницата. Дайте на автора тема и го оставете да създаде неустоим текст.
Вътрешни връзки [Internal links] Огромни масиви от връзки с богат anchor текст. Какви връзки на тази страница е вероятно потребителите да искат да видят?
Ползваемост

[Usability]

К’во? Значителен фактор, когато създавате SEO план.

 

Изграждане на връзки [link building] Не се притеснявайте, ще ви докарам купища връзки от различни домейни с обширен anchor текст, няма да има нужда да правите каквото и да
било.
Видимост
Гост публикации [Guest Posting] Колкото е възможно повече различни домейни. Рубрики с висока видимост и малък брой (единични) авторитетни гост публикации.
Anchor текст [Anchor Text] Натъпкан с ключови думи. Целта е брандирането.
Социални мрежи [Social media] Не водят до реализации. Мощен “вътрешно контролиран PR канал“, който води до видимост (и да, до връзки).
Google Plus Необитаем град [Ghost Town] Влиятелен пласт по протежение на всички продукти и услуги на Google