За да получите сайт, който да ви удовлетвори до голяма степен, преди да го поръчате е добре да се подготвите, за да поставите правилно и коректно изискванията си към уеб дизайнерите и разработчиците на сайта.
На първо място трябва да помислите, каква е основната цел на сайта, колко средства и усилия сте готови да вложите при поддържането на уеб сайта. Целта трябва да е формулирана точно и ясно. Например, да получите няколко хиляди клинета на месец, които да пазаруват през интернет магазина ви. Но за целта, няма да е достатъчно да се направи само сайт / онлайн магазин. Освен изработката на сайта, е нужно да се направи сео оптимизация и / или широкомащабна и обширна онлайн реклама в google, facebook.
Добре е да се добавя информация на уеб страницата поне веднъж седмично, но не е задължително. Освен качването на текстове, е необходима и техническа поддръжка, която включва обновяване на платформата на уеб сайта, на плъгини, модули, компоненти. Т.е. не може просто да направите един онлайн магазин или обикновен уеб сайт и да ги оставите на самотек, без поддръжка и контрол, обновяване.

Преди да поръчате сайт е добре да прегледате сайтовете на конкурентите ви в бранша, но не е добре да се копират дословно текстове и снимки от техни сайтове, защото това се отразява зле на позициите ви в реалното търсене на търсачките, като Google например.

По-добре е просто ориентировъчно да прегледате уеб страниците им без да копирате и плагиатствате и да насочите цялото си внимание върху това, каква ще бъде вашата структура на сайта, съдържанието му, информацията, която ще описва стоките или услугите, които предлагате. Уникалното съдържание и структура на информацията имат голямо значение за направата на качествен сайт, който да се индексира добре от търсачките.

При поръчването на сайта е добре да дадете цялата необходима информация на уеб дизайнерите и разработчиците в уеб студиото. Това включва: лого, описание на стоките и услугите, рекламни текстове, снимки. Ако нямате налични такива, уеб дизайнерите ще ви предложат техен работен вариант, който може да обсъдите и одобрите след изработка, но е по-добре да имате някаква концепция и материали преди започване на работата по изработката. Колкото по-бързо предоставите материалите, толкова по-бързо ще имате готов сайт.

Дизайнът на сайта е важен, но не е основополагащ за класирането му в търсачките, така че си струва той да изглежда добре, за да задоволи естетическите ви виждания, но е по-важно съдържанието и структурата да са обмислени и направени качествено. В зависимост от това за какъв бизнес е предназначен сайта, в един случай, в него може почти да няма снимки, а да се наблегне на съдържанието, в други напротив, е по-важно да има повече снимки, а по-малко текст.

Важно е да се избере и „правилен“ домейн. Домейн името е добре да бъде кратко, лесно запомнящо се, което да не прилича на името на конкурентите ви, и най-важното да бъде свободно.

Това накратко описва какво е препоръчително да знаете преди да поръчате сайт за изработка в уеб студио.