ЦЕНИ за ИЗРАБОТКА НА САЙТОВЕ, Изработка на Сайт Цени, Уеб Дизайн София, фирма за Уеб дизайн София - Webimpressionstudio

 • Начало
  Начало Всички публикации в блога.
 • Категории
  Категории Списък с категориите на блога.
 • Тагове
  Тагове Списък с тагове използвани в блога.
 • Блогъри
  Блогъри Блогъри.

Тенденции в Уеб дизайна през 2014 година

Публикувано от в in Изработка на уеб сайт и уеб дизайн
 • Font size: Larger Smaller
 • Прегледи: 1358

web-design-trends

Една от основните тенденции в сферата на Уеб дизайна през следващата година ще бъде "Изчистената линия". През 2014 година уеб дизайнерите ще продължат да създават опростени и изчистени визии. Минималното количество украси е основно правило - нищо не трябва да разсейва потребителя от контента (съдържанието) на сайта.

 

"Flat design" или буквално "плосък дизайн". Това предполага липсата на обемни елементи, създадени чрез сенки и 3D.flat web design Причината за това се крие във все по-нарастващата роля на мобилните устройства и тенденцията уеб дизайнерите да се съобразяват с това, как ще изглежда на този вид устройства дизайнът на сайта. Трудно е да се предвиди как ще изглеждат сложните ефекти на обемните изображения на различните видове екрани, в различните видове браузери и т.н.

 

Поради същите причини "флашът" и "анимациите" няма да са на мода през 2014г. Google не се отнася благосклонно към flashизползването на "flash". С една дума,съдържанието, ще е по-важно, визуалните ефекти няма да са от съществено значение, а понякога могат да навредят на рейтинга на сайта, особено, ако не се виждат добре на мобилни устройства.

 

 

Внимание към "Шрифта и типографията". В изчистения дизайн все по-голямо значение придобива не само смисълът на shriftсъдържанието, но и "типографията". Заглавията е препоръчително да бъдат с по-ефекти шрифтове, но основното съдържание на статиите е добре да бъде с четлив и ясен шрифт. Особеното на 2014 година ще бъде използването и смесването на абсолютно разнородни шрифтове.

 

neon colors

Опростената и изчистена визия, не означават невзрачност. На мода през тази година ще са "Неоновите" цветове. Разбира се, не трябва да се прекалява с яркостта. Тя е подходяща за подчертаване на опорните точки на сайта.

 

black-and-white

 

"Черно и бяло". Тази тенденция на пръв поглед противоречи на предишната, но всъщност изпозлването на черно-бели изображения се съчетава най-добре с яркия неон.

 

 

Изображенията в Уеб дизайна през 2014г.

full screen designТенденцията е през 2014 година изображенията да изпълват целия екран на браузера. С други думи изображенията ще се използват като фон. Ако досега предимно се слагаха в хедъра, като фон, то сега тенденциите са да изпълват целия екран. Във връзка с това са важни други 2 параметъра:
1) Снимките да не са тежки, въпреки големината на изображението, за да се зареждат по-бързо в браузера;
2) Адаптичност на изображението в зависимост от големината на екрана.

 

Блокове от изображения

blocks-web-design2

За онези, които не одобряват големите изображения като фон, могат да прибегнат към "блоковия" дизайн. Страницата се състои от различни по големина блокови изображения с различно оформление. Като всеки отделен блок води до различен вид информация, така че бързо и лесно да се премине от първа страница към вътрешните страници на сайта.

 

Източник: http://blogotey.ru/design2014/

 

Rate this blog entry:
9

Dobrina Dimitrova не е публикувал биографията си още