ЦЕНИ за ИЗРАБОТКА НА САЙТОВЕ, Изработка на Сайт Цени, Уеб Дизайн София, фирма за Уеб дизайн София - Webimpressionstudio

 • Начало
  Начало Всички публикации в блога.
 • Категории
  Категории Списък с категориите на блога.
 • Тагове
  Тагове Списък с тагове използвани в блога.
 • Блогъри
  Блогъри Блогъри.

Сео оптимизацията за търсачките Google и Bing - колко важна e тя за вашия бизнес.

Публикувано от в in Изработка на уеб сайт и уеб дизайн
 • Font size: Larger Smaller
 • Прегледи: 527

 

Много често ме питат: „ Защо сайтът ми не се вижда в Google?”

А аз им отговарям лаконично: “Защото плащате на дилетанти за направата на сайт.

Действително на пазара има много фирми и не фирми – „уеб дизайнери“ в кавички, които и хабер си нямат от сео оптимизация и предлагат единствено ефектна визия, зад която не стои нищо. Нищо полезно, което търсачките, като Google и Bing, да открият и индексират. Без да искам да принизя ролята на уеб дизайна при създаването на сайта, често т.н. „уеб дизайнери“ в кавички не си правят труда даже url-адресите да напишат правилно, камо ли да ви направят вътрешна сео оптмизация по кл.думи, мета описание, schema тагове и т.н. Т.е. всичко онова, което се смята за полезно за търсачки като Google и Bing, и което е важно за сео оптмизацията и доброто позициониране на сайта ви в търсачките.

 

И след като ви направят такъв на външен вид добре изглеждащ и напудрен сайт, но той не се вижда в Google и Bing, започвате да се обаждате на фирми като нашата и да се вайкате колко пари сте дали на еди кой си „уеб дизайнер“, пък той видите ли ви направил хубав сайт, но такъв, който не се вижда в нито една търсачка. Само едно мога да ви кажа - „Добре избирайте фирмите и самоуките „уеб дизайнери“, които ще ви правят сайта, за да не ви излезе солено и понякога двойно направата му“. Обикновено тези, които не могат да правят добра сео оптимизация, когато търсите в Google пр. по кл.дума „изработване на сайтове София“, стоят само в рекламния блок и ги няма изобщо в реалното търсене под рекламите.  Обърнете сериозно внимание на този факт. Това означава, че те не могат да направят сео оптимизация на собствения си сайт, камо ли на вашия ще направят. Отаваряйте си очите и проследете най-вече това обстоятелство. Обърнете внимание дали има адрес и телефон за връзка в контакти фирмата и уеб дизайнерът, които ви предлагат изработка на сайт, защото често там стои анонимна контактна форма и си плащате и поръчвате на хора, които не знаете даже откъде са и кои са, така че няма да има кой да ви върне парите, ако не сте доволни от свършената работа.

Най-често обаче се среща случаят, в който всеки сам се прави на майстор, и ползвайки различни уж безплатни платформи, сам си прави сайт.

Именно тогава се допускат най-много и груби грешки. Самозалъгвате се, че имате сайт и всичко ви е наред. Всъщност имате един кух шаблон напълнен с непрофесионално написан текст и малко непрофесионално обработени снимки, т.е. сайт без каквато и да било вътрешна сео оптимизация, полезна за търсачките. Такъв сайт самоделка никога няма да ви изведе напред в Google и Bing. А след като сайта ви не се вижда в търсачките , то следователно не ви води нови клиенти. И е редно да си зададете въпроса - "Тогава какъв е смисълът от него?"

Именно поради тези всичките причини горещо ви съветвам да доверите направата на сайта си, било то фирмен или не, на професионалистите, които ще напишат не само текстовете ви правилно, но и ще обработят професионално снимките ви, така че да не са тежки и бързо да се отваря сайта ви, ще напишат правилно url-адресите, ще добавят ключови думи, мета опсание, schema тагове, ще структурират правилно менюто ви, ще  направят карта на сайта и ще подадат нужната информация на търсачките, така че те да открият сайта ви и да го позиционират напред в реалното търсене, което всъщност ви спестява доста пари от реклама.  Срещу допълнително заплащане ще ви направят и малко „Линк билдинг“ - външни линкове към вашия сайт - и готово - процесът е завършен - имате истински, работещ за бизнеса ви сайт, а не просто шаблон самоделка с малко текст и снимки, не забелязващ се не само от търсаките, но и от реалните потребители.

Rate this blog entry:
8

Dobrina Dimitrova не е публикувал биографията си още